Stilsäkert sekelskifte med balkong

Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Stäng fullskärmsläge

Stilsäkert sekelskifte med balkong

Välkommen till denna vackra sekelskiftesbostad som har allt du kan önska dig. Lägenheten ligger i skuldfri förening med många tidstypiska detaljer kvar såsom takrosetter, vackra vitoljade trägolv och högt i tak som skapar en rymd. Den fina våningen är rymlig och ljus och har en trevlig balkong mot innergården samt två förråd till förvaring. Här bor man nära naturen med både Vanadislunden och Hagaparken/Brunnsviken samt storstadens puls. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Kontorschef
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Extra kontaktperson

Malin Cervell
Produktionsledare
0700927923
malin@vasastansmaklarna.se

Vardagsrum

Vackra detaljer vardagsrum

Vardagsrum

Vackra detaljer

Vardagsrum med de vackra fönstren

Vardagsrum mot hall

Vardagsrum/detalj

Kök

Kök

Kök

Kök/detalj

Sovrum

Sovrum mot balkong

Balkong

Trevlig balkong

Sovrum

Vackra detaljer

Sovrum mot hall och vardagsrum

Badrum

Badrum/detalj

Inbjudande hall

Trevlig innergård

Fasad Roslagsgatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 4. Ingen hiss.
Adress: Roslagsgatan 40, 1 tr, 113 55 Stockholm
Avgift: 2 335 kr inkl vatten, bredband och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 6387 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
67 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

Rumsbeskrivning
Nu finns tillfälle att förvärva en riktig pärla i Vasastan. Bostaden är mycket ljus och fräsch med många fina sekelskiftesdetaljer bevarade. Högt i tak vilket skapar en underbar rymd i bostaden. Genomgående vitoljade trägolv genom hela våningen.

HALL
Stor välkomnande hall med hatthylla och gott om plats för avhängning. Vackra vitoljade furugolv och ljusa väggar.

BADRUM
Vackert helkaklat badrum från 2014 med Marrakech-klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Handfat, kommod, handdukstork, spegel, wc och dusch. Badrummet är stambytt 2014.

KÖK
Praktiskt kök från 2003 med full maskinell utrustning bestående av gasspis och elugn från IGF (2003), kyl och frys från Santo (2003), fläkt med kåpa i rostfritt, diskmaskin från Electrolux (2015) och tvättmaskin, det finns även ett rymligt skafferi som är original. Ljus mosaik ovan den mörka arbetsbänken i ek, ljusa väggar och köksluckor. Vackra vitoljade trägolv och ljusa väggar. I köket har det bevarats många orginaldetaljer.

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med två vackra stora välvda fönster, stor social yta med gott om plats för olika möblemang. Vackra vitoljade furugolv och ljusa väggar. Vardagsrummet har bevarat många tidstypiska detaljer, som resten av bostaden, takrosett, höga golvsocklar, taksocklar och högt i tak.

BALKONG
Trevlig balkong med morgon/förmiddagssol mot lugn innergård.

SOVRUM
Stort insynsskyddat sovrum med utgång till den stora balkongen i lugnt läge mot den välskötta innergården. Här finns det gott om förvaring i två dubbla garderober samt en enkel garderob. Vitoljade furugolv och ljusa väggar.

FÖRRÅD
Till bostaden hör två rymliga förråd.

Dokument

Energideklaration
MätbevisM9985.pdf
Stadgar
Årsredovisning Brf Ingemar 8 2014

Brf Ingemar 8

Brf Ingemar 8 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades till bostadsrättsförening 2003. Innan dess organiserades verksamheten inom ramen för en bostadsförening som bildades redan 1910. Föreningen är skuldfri med goda intäkter från lokaler och låga avgifter.

I föreningen finns 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt (Ryggakuten och presentaffär) som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Stabil och välskött förening med god ekonomi utan lån. Föreningen har även osålda delar av råvinden. Totalarea 2446 kvm varav 164 kvm lokalarea.

- Tvättstugan är belägen i källaren i gathuset med ingång från innergården och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt mangel.
- Bastu finns i källaren och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. I anslutning till denna finns en samlingslokal som används för styrelsemöten.
- Förråd finns i källaren.
- Fastigheten är ansluten till kabel-TV via ComHem och Ownit bredband finns att tillgå via Stadsnät.
- Innergård med möblerade grillplatser och grönskande rabattlådor. Cyklar kan ställas på gården.

http://www.roslagsgatan40.se

FASTIGHETENS SKICK:
Följande större renoveringar har gjorts:
2006 - Ny värmepanna och renovering av trapphus B. Extra brandskydd insatt i samtliga ytterdörrar till lägenheterna i uppgång A och B.
2007 - Renovering av tvättstuga.
2008 - Högtrycksspolning av alla stammar gjordes i december 2008. Ska hålla i decennier utan stambyte. När man renoverar badrum kan man ansöka hos styrelsen att byta ens egen del av stammen. Föreningen står för hälften av den kostnaden (delstambytet).
2009 - Fasad och tak på gårdshus.
2010 - Bättre trappbelysning och brandsäkerhet, nytt kodlås samt cykelställ till gården.
2011 - Snörasskydd, skyddsräcke, OVK-besiktning. servat tvättmaskiner och ny mangel, tre partiella stambyten.
2012 - Fräschat upp A-uppgången och entrédörrar.
2012 Slutbesiktning OVK.
2013 Spolning av stammar.
2014 Ommålning av fastighetens tak.

EKONOMI:
Mycket välskött förening med renoverad, vacker fastighet anno 1897. Föreningen har låga avgifter, inga lån samt goda intäkter från lokaler (äkta förening).

Omgivning


I Vasastans nordöstra hörn ligger gemytliga Sibirien, med härliga Vanadislunden som hjärta och Roslagsgatan som pulsåder.

Området började bebyggas under 1800-talets sista årtionden efter stadsplanen 1879 och var länge särpräglade arbetarkvarter. Den enda kvarlevan från tiden dessförinnan är Browallshofs Malmgård, som de flesta nog känner som Claes på Hörnet, invid Monica Zetterlunds park i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Surbrunnsgatan.

Idag är Sibirien en av de mest attraktiva delarna av Vasastan. Bland sina invånare räknar området politiker, tv-kändisar och kulturpersonligheter. Kvarteren kombinerar vackra sekelskiftesbyggnader, coola funkis- och senfunkishus, samt en stor klassisk HSB-förening byggd på slutet av 20-talet. I de här kvarteren hittar man några av Vasastans mest intressanta småbutiker, antikvitetsaffärer, krogar och caféer. Och om du inte visste det så har ju faktiskt Vanadisbadet än en gång fyllt sina bassänger och bjuder in till sommarnöje för hela familjen.
Här bor man med ett uppskattat läge invid Vanadislunden, nära Hagaparken och på promenadavstånd från Odenplan, Stureplan och City. Det är inte alla som tänker på att man här också kommer till Lill-Jans-skogens härliga löparspår på några minuter.

Allt sammantaget så kombinerar Sibirien alla de egenskaper som ett populärt innerstadsområde av högsta rang skall ha, samtidigt som det är avslappnat och gemytligt här. Välkommen!

Kommunikation
Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar samt tunnelbanans gröna linje vid Odenplan/Rådmansgatan eller röda linjen och Roslagsbanan vid Tekniska Högskolan. Promenadavstånd till Stureplan, Odenplan, KTH, Handels och Stockholms Universitet.

Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Kontakta oss

På Stenstaden Fastighetsförmedling vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.