Genomgående sekelskifteslägenhet med balkong & kakelugn

Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Stäng fullskärmsläge

Genomgående sekelskifteslägenhet med balkong & kakelugn

Välkommen till denna ljuvliga sekelskiftestvåa. Lägenheten präglas av ett underbart ljus som tar sig in genom de vackra fönstren med djupa fönsternischer. Sekelskiftescharmen gör sig påmind när du ser de ljusa plankgolven, lägenhetens generösa takhöjd och inte minst den vackra kakelugnen i vardagsrummet. Köket har balkong mot den rogivande gården och inbjuder till njutbara stunder i lugn omgivning.
Solid förening med stora renoveringar bakom sig.

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Kontorschef
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Vackra plankgolv i vardagsrummet

Härligt vardagsrum

Vy mot vardagsrum

Vackra fönster

Plats för matbord

Mysigt med brasa

Kök med balkong och tvättmaskin

Balkong mot gård

Lugnt läge

Balkong

Plats för utemöbler

Kök

Hall med hatthylla

Speglade dörrar

Hall

Rogivande sovrum

Generöst ljusinsläpp

Sovrum

Garderob för klädförvaring

Fint badrum

Badrum

Föreningens gård

Föreningens gård

Föreningens gård

Trapphus

Trapphus

Surbrunnsgatan

Surbrunnsgatan

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 1 av 5. Hiss finns.
Adress: Surbrunnsgatan 8, 1 tr, 114 21 Stockholm
Avgift: 3 055 kr inkl värme och vatten
Driftskostnad: 6236 kr/år

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
60 m², föreningens information

HALL
Ljus och trevlig hall med hatthylla för avhängning. I anslutning till hallen finns även ett städskåp. Ljust trägolv, vita väggar samt vitt tak med takrosett.

KÖK
Mysigt kök med balkong mot föreningens gård. Här finns gott om förvaring i köksskåpen som har vackra cremefärgade skåpsluckor. Mörk bänkskiva med cremefärgat kakel ovan samt ett stort handfat. Här finns vitvaror i form av tvättmaskin, kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt fläkt. Det finns plats för ett litet matbord och två stolar. Ljust trägolv, ljusa väggar samt vitt tak.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har ett stort fönster med djup fönsternisch som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffa och även ett matbord. I hörnet står en vacker fungerande kakelugn. Ljust plankgolv, vita väggar samt vitt tak med takrosett.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för stor säng och sängbord. Även här finns ett vackert fönster med djupa nischer. Praktisk klädkammare med hyllor och hängen. Ljusa plankgolv, vita väggar samt vitt tak.

BADRUM
Fräscht badrum med badkar och golvvärme. Stor spegel ovanför handfatet och väggskåp på motstående vägg. Blått klinkergolv, vita kaklade väggar samt vitt tak.

Dokument

Energideklaration.pdf
Stadgar .pdf
Årsredovisning 2014.pdf

Brf Morkullan 24

Brf Morkullan 24 är en äkta förening som registrerades 1984 och köpte fastigheten 1985. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2014: Stamspolning
2012: Renovering av trapphus
2011-2012: Renovering av gathusets entré
2011: Målning av tak i uthyrningslokal
2011: Rensning av dagvattensystem
2010: Fönsterrenovering
2010-2011: Takrenovering
2010-2011: Fasadrenovering
2009-2010: Genomgång och förbättring av värmeanläggning
2006: Värmekablar i stuprör
2005: Målning av tak
2005: Byte av värmecentral
2004: Högtrycksspolning av stammar
1999: Nya balkonger
1977: Rörstambyte

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga samt cykelrum, där barnvagnar kan ställas, finns i källaren.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband levereras av ComHem.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNNGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår för närvarande till 1 108:- och betalas av säljaren. Pantsättningsavgiften betalas av pantsättaren och uppgår för närvarande till 443:-/pant.

Omgivning


Välkommen till världens bästa stadsdel!

Visste du att Vasastan har sitt namn från Gustav Vasas staty utanför Riddarhuset? Så är det faktiskt. Statyn gav namnet till Vasabron, som i sin tur gav namnet till Vasagatan, vilken leder in till och inspirerade namnet Vasastan som blev officiellt 1926. Innan stadsplanen togs fram 1880 låg här Rörstrands och Sabbatsbergs ägor samt Bergianska trädgården. Den första bebyggelsen skedde söder om Odengatan, tätt följt av den norra sidan. Därefter kom Birkastan, Röda Bergen, Rörstrand och Atlas. I stadsdelen finns fyra församlingar; Adolf Fredrik, S:t Johannes, S:t Matteus och Gustav Vasa.

Vasastan erbjuder en underbar blandning av grönskande parker, paradgator, torgplatser och mysiga bostadskvarter. Här bor man i allt från vackra sekelskifteshus till praktiska funkishus med stora fönsterpartier. Spritt över området är ett rikligt utbud av barer, restauranger och kaféer som livar upp den trevliga stadsdelen. Stadsdelens rika historia och mångsidighet gör att en mångfald av personligheter känner sig hemma här.

Nu samsas här barnfamiljer med trendmedvetna, karriärister och kulturpersonligheter. Det ger en lagom blandning av livlighet och lugn som gör att livet är lite extra njutbart i Vasastan.

Övrigt

Undersökningsplikt: Ovanstående uppgifter är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Som köpare har du själv en långtgående undersökningsplikt, det åligger dig därför att undersöka/kontrollera lägenheten, förslagsvis genom att du kontaktar föreningens styrelse och/eller anlitar en sakkunnig, exempelvis en besiktningsman inför köpet.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar en s.k. öppen budgivning. Det innebär att om flera intressenter lägger bud utöver det begärda priset så får du möjlighet att bjuda över det lagda budet. Säljaren har alltid fri prövningsrätt, vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Som spekulant godkänner du att vi efter avslutad affär får lämna ut ditt namn, bud och telefonnummer till den som förvärvat lägenheten. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Kontakta oss

På Stenstaden Fastighetsförmedling vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.