Charmig tjugotalstvåa högst upp i huset med utsikt över takåsar!

Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Stäng fullskärmsläge

Charmig tjugotalstvåa högst upp i huset med utsikt över takåsar!

- ACCEPTERAT PRIS, RING FÖR VISNING - Tjugotalstvåa - Utsikt över takåsar - Speglade dörrar - Spröjsade fönster - Serveringsskåp i original - Rymlig hall - Två klädkammare - Sociala ytor - Högst upp i huset - Fjärde våningen - Hiss finns - Stabil förening - Lugnt läge mitt i smeten - Nära till kommunikationer -

Välkommen till en tjugotalstvåa på fjärde våningen med utsikt över Stockholms takåsar. Bostaden präglas av sina tidstypiska detaljer som stora spröjsade fönster, speglade dörrar samt ett vackert serveringsskåp. Rummen är generösa i storlek och ger härliga ytor för sociala sammanhang. Förvaringsmöjligheterna i den här tvåan är optimala, inte nog med att hallen är väl tilltagen så finns här dessutom två generösa klädkammare. Läget kan inte bli mer optimalt med ett centralt men lugnt läge där du har den pulserande shoppinggatan åt ena hållet och den lugna, grönskande observatorielunden åt det andra. Här får du helt enkelt det bästa av två världar.

Denna del av Drottninggatan är en central men ändå gemytlig del på gränsen av Vasastan och Norrmalm. I området finns mysiga restauranger som t ex Rolfs Kök, Grill och Supper. I närheten finner du även landmärken som t ex Centralbadet och Adolf Fredriks Kyrka.

Kommunikationerna är utmärkta. Det tar ca 10 minuter att promenera till Centralstationen där du enkelt tar dig vidare till exempelvis Arlanda. Närmsta tunnelbanestation är Rådmansgatan som ligger längs den gröna linjen.

Ansvarig mäklare

Björn Bring
Fastighetsmäklare/Delägare
070 780 99 80
bjorn@vasastansmaklarna.se

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Planritning

Planritning

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 4 av 4. Hiss finns.
Adress: Drottninggatan 112c, 4 tr, 11360 STOCKHOLM
Lägenhetsnummer: 30
Pris: 5 250 000 kr ACCEPTERAT PRIS
Avgift: 2 203 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
Driftskostnad: 5467 kr/år
Andelstal: 2,83%
Allmänt: Bostaden är pantsatt.

Interiör

Antal rum
2 rum + kök

Boarea
62 m², faktisk uppmätn norm SS 021053

HALL
Rymlig hall med plats för arbetshörna och generösa förvaringsmöjligheter. Stavparkett, grå väggar samt vitt tak.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med bekvämligheter som tvättmaskin, eluppvärmd handdukstork, badkar samt gott om förvaring. Även wc och tvättställ finns. Grått klinkergolv, beigegrått kakel på väggarna och vitt tak med spotlights.

VARDAGSRUM
Härligt och ljust vardagsrum med gott om plats för socialt umgänge. Vardagsrummet är bostadens mittpunkt och härifrån når du både köket, klädkammaren och sovrummet. Ett stort spröjsat fönster bidrar till ett fint ljus och en härlig atmosfär. Parkettgolv, grå väggar samt vitt tak.

SOVRUM
Sovrummet är generöst i storlek och har även den en klädkammare. Samma härliga ljus som i vardagsrummet strömmar in genom sovummets spröjsade fönster och ger även här en härlig känsla och fint ljusinsläpp. Fiskbensparkett, grå väggar samt vitt tak.

KÖK
Hemtrevligt kök med plats för mysig matlagning. I form av vitvaror finns här diskmaskin, mikro, spis, ugn samt kyl/frys. Köket går i vitt med en arbetsbänk i amerikans valnöt och ovan bänk är det vitt kakel. Ett vackert serveringsskåp i original bidrar till köket enorma förvaringskapacitet. Matplats för 4-6 personer. Även här är fönstret spröjsat och har en fin utsikt över takåsarna.

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett vindsförråd.

Dokument

Energideklaration.pdf
stadgar
ÅR 2017

Brf Kungsbacken 14

Brf Kungsbacken 14 förvärvade fastigheten 2001 och äger marken. Huset byggdes 1861 och bestod då endast av A-huset som dessutom var en våning lägre. År 1926 gjordes stora ombyggnationer. Hus B och C byggdes, en våning byggdes på samt att fasaden gjordes om till sitt nuvarande utseende.
Föreningen består av 32 bostadsrättslägenheter och 10 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Föreningen klassas idag som en s.k. oäkta bostadsrättsförening. Styrelsen arbetar aktivt för att få föreningen att bli klassad som en s.k. äkta bostadsrättsförening. Information om vad som gäller för oäkta bostadsföreningar finns på Skatteverkets hemsida.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
Ombyggnad vind + lokal i A till bostäder 2017-2018
Renovering terrass B 2016
Gårdsrenovering. (B-gården) 2015-2016
OVK och energideklaration 2012-2014
Fasadrenovering 2011-2012.
Fönsterrenovering 2011-2012.
Omläggning tak 2011-2012.
Nya balkonger är byggda 2011 för dem som önskade det. Bygglovstiden har gått ut för dem som inte valde att bygga men fick möjligheten.
Ommålning trapphus 2008-2009.
Utbyte till säkerhetsdörrar 2007.
Omläggning samt ommålning av tak 2005.
Utvändig målning av fönster 2005.
Rörstambyte 2003-2004.
Elstambyte 2003-2004.

MEDLEMSKAP
Den som bor i en lägenhet ska äga minst 10 %.
Juridisk person accepteras ej.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum, soprum, tvättstuga, vindsförråd, garage, källarförråd.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Basutbud av Kabel-TV ingår i månadsavgiften samt Bredband 100 Mbit från Com Hem.
Även fiber finns indraget i huset, men ingår ej i avgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift 1 138 kr (2,5% av gällande prisbasbelopp). Betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 455 kr (1 % av gällande prisbasbelopp). Betalas av köparen.

Omgivning


Här bor du nära alla mysiga restauranger och det stora utbudet av shopping i city med Hötorget alldeles i närheten. Härligt att strosa Drottninggatan ända ner till Gamla stan. Varför inte passa på att njuta av spabehandlingar på anrika Centralbadet, eller gå på någon av de många träningsanläggningarna som finns i området. Suveräna kommunikationer då det endast tar 10 min att gå Upplandsgatan/Vasagatan ner till T-Centralen med dess utbud av tunnelbana, tåg, bussar och flygbussar. Även nära till Odenplan med dess kommunikationer och shopping. Dessutom nära till Vasastans vackra parker Observatorielunden, Vasaparken, Tegnérlunden och ljuvliga oasen Hagaparken invid böljande Brunnsviken.

Kontakta oss

På Stenstaden Fastighetsförmedling vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.