Preview - Sekelskiftesdröm vid Odenplan med balkong och tre kakelugnar

Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Laddar bild...
Stäng fullskärmsläge

Preview - Sekelskiftesdröm vid Odenplan med balkong och tre kakelugnar

Accepterat previewpris | Balkong | Sekelskiftesdröm | Möjlig 4 rok | Tre kakelugnar | Gäst-wc | Odenplan | Högt läge | Hög takhöjd

Välkommen till ett hem på Vasastansmäklarna Preview

Previewpris 9 395 000 kr.

Önskat tillträde 3-6 månader.

Via Vasastansmäklarna Preview har du chansen att väcka ägarens intresse med ett indikationsbud och på så sätt bli inbjuden till en privat visning före alla andra.

Vänligen maila ansvarig mäklare på niklas@vasastansmaklarna.se så lovar vi att höra av oss så fort som möjligt.

PREVIEWBUD
Är du intresserad av att köpa den här bostaden? Då kan du lägga ett icke bindande indikationsbud. Budet visar vad du skulle vara villig att betala om hemmet motsvarar dina förväntningar. Ägaren meddelas om ditt bud och kan välja att bjuda in dig till visning eller avvisa ditt bud. Blir ditt bud avvisat kan du alltid lägga ett nytt högre bud.

VISNING
Om ägaren tycker att ditt indikationsbud är intressant sätter vi upp en visning för dig. Inför visningen ger mäklaren dig en sammanställning av all viktig information om hem och förening, precis som ett vanligt prospekt.

AFFÄR
Kommer du och ägaren överens sätter vi sedan ihop alla viktiga dokument, avtal och sköter alla transaktioner - som vid en vanlig bostadsförsäljning.

BOSTADEN
Balkong | Sekelskiftesdröm | Möjlig 4 rok | Tre kakelugnar | Gäst-wc | Odenplan | Högt läge | Hög takhöjd | Stuckaturer | Snyggt badrum| Gäst-wc | Parknära

Högt upp i huset med balkong och tre kakelugnar möts du här av en prydlig och representativ familjebostad i ett klassiskt snitt. Våningens sekelskifteskaraktär gör sig påmind i de vackra golven i fiskbensparkett, de generösa ytorna och den höga takhöjden. De stora fönstren ger ett härligt ljus till boendet och det är lätt att förstå att livet vid Odenplan får en riktig guldkant i en så här fin lägenhet.

Bostaden har tagits väl omhand och renoverats varsamt med känsla för stil. Vackra snickerier bryter mot stilsäkra tapeter och kompletteras av de massiva trägolven. Köket är lyxigt utrustat och gör matlagningen till en lättsam upplevelse för den intresserade. Till det kommer ett både praktiskt och sobert badrum med en fantastisk duschalkov med integrerad regndusch. I badrummet ryms även en ny tvättmaskin och torktumlare.

I dagsläget disponeras bostaden med ett sovrum men kan enkelt planeras om för att rymma både två och tre sovrum vid behov. (Se alternativa planlösningar.)

Lägenheten är belägen i ett välskött hus som tas om hand av en mycket stabil och ekonomiskt stark bostadsrättsförening.

Du bor bekvämt ett kvarter från Odenplan med närhet till parker som Vasaparken, Vanadislunden, Enkehusparken och fantastiska Hagaparken. Mataffärer finns det gott om och kommunikationerna är så bra som det kan bli med tunnelbana, pendeltåg och bussar vid Odenplan. Du når även vägnätet snabbt från Norrtull några kvarter bort. Om du blir trött på att laga mat i ditt härliga kök så ligger ett flertal av de bästa restaurangerna i staden inom några kvarters avstånd.

Ansvarig mäklare

Niklas Wendell
Fastighetsmäklare/Delägare
0730-55 60 11
niklas@vasastansmaklarna.se

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Lägenhet

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: Våningsplan 3 av 4. Ingen hiss.
Adress: Heimdalsgatan 8, 3 tr, 11328 Stockholm
Lägenhetsnummer: 17/1301(skv)
Pris: 9 395 000 kr Previewpris
Avgift: 3 582 kr inkl värme, vatten och kabel-tv basutbud
Driftskostnad: 8977 kr/år
Andelstal: 3,92%
Allmänt: Bostaden är pantsatt. Enligt föreningens register är lägenhetens yta 92 kvm. Boarea 96 kvm enligt uppmätning enligt SS 21054:2009 (se intyg).

Interiör

Antal rum
3,5 rum + kök

Boarea
96 m², faktisk uppmätn norm SS 21054:

ENTRÉ/HALL
Hall med två garderober, tidstypisk hatthylla samt ingång till gäst-wc. Det finns även en innerhall med ett praktiskt linneskåp. Hallen har randiga väggar, vitt tak med spotlights samt fiskbensparkett. Innerhallen har mörkt plankgolv, svarta väggar samt vitt tak med spotlights.

GÄST-WC
Gäst-wc med ingång från hallen. Här finns en vägghängd wc samt handfat med spegel ovan. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt svart klinkergolv.

KÖK
Snyggt och påkostat kök med vitvaror i form av spis från Ilve, varmluftsugn, fläkt från Gaggenau, diskmaskin samt kyl och frys. Bredvid fönstret finns ett skafferi och vid ingången från hallen finns det plats för ett frukostbord. Ljusa väggar, vitt tak samt svart- och vitrutigt klinkergolv.

VARDAGSRUM/MATSAL
Stort rum med plats för både soffa och matbord. Här finns en vacker grön kakelugn samt två fönster för härligt ljusinsläpp. Ljusa väggar, vitt tak med stuckaturer samt golv i fiskbensparkett.

BADRUM
Badrum med tvättpelare samt integrerad takdusch bakom glasdörrar. Kommod med spegel ovan samt vägghängd wc med handdukstork ovan. Här finns även ett badrumsskåp för ytterligare förvaring av badrumsattiraljer. Vita kaklade väggar, vitt tak med spotlights samt svart klinkergolv.

BIBLIOTEK/SOVRUM
Även detta rummet är generöst till storleken. Här finns en platsbyggd bokhylla samt en vit kakelugn. Ljusa väggar, vitt tak med stuckatur samt golv i fiskbensparkett.

SOVRUM
Rogivande sovrum med utgång till lägenhetens balkong. Här finns lägenhetens tredje kakelugn som även den är vit. Längs ena väggen finns det en garderobsvägg samt utrymme för ytterligare garderob/byrå. Mönstrad tapet, vitt tak med spotlights samt mörkt plankgolv.

FÖRRÅD
Till bostaden här ett källarförråd.

Dokument

Brf Flöjtblåsaren 4 Stadgar
Brf Flöjtblåsaren 4 ÅR 2017
Energideklaration
Mätbevis.pdf

Brf Flöjtblåsaren 4

Brf Flöjtblåsaren 4 är en äkta förening som registrerades 1978 och köpte fastigheten Flöjtblåsaren 4 samma år. Fastigheten byggdes 1909. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2018: Nytt yttertak
2016: Reparation balkonger
2013: Trinett till hyreslokal Rasp
2013: Trapprenovering hyreslokal Mist
2011 - 2012 Ommålning källarvägg
2011-2012: Installation av Stokab nät
2011 - 2012: Byte källarfönster
2011: OVK
2010: Gården - dagvattenledning och brunn
2009: Fasadrenovering
2007 - 2008: Tvättstuga
2001: Elstambyte
2001: Nya balkonger
2000 - 2009: Takbeklädnad
1990 - 1992: Rörstambyte

PLANERADE
2019: Målning av fönster

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Com hem och bredband levereras av Own-it.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns med ingång från gården. Cykelrum finns i anslutning till gården.

MEDLEMSKAP
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgiften uppgår för närvarande till 1 137,50 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften uppgår för närvarande till 455 kr.

Omgivning


Centralt nära Odenplan med stort utbud av restauranger, butiker och all typ av närservice. Innerstadsbussar, stombusslinjer, tunnelbanans Gröna linje utgår runt hörnet vilket gör kollektivtrafiken enkel och lättillgänglig. Flertalet skolor och dagis ligger alla på gångavstånd. Hagaparkens grönområden nås inom 10 minuter för härliga promenader och löprundor.

Övrigt

Tack för att du visar intresse för den här bostaden! Att sälja och hitta ny bostad kan vara en rolig och inspirerande process, men det kan även väcka en hel del känslor.

Här vill vi informera och förbereda dig på hur en försäljning går till, vad man kan förvänta sig, vad som kan vara bra att tänka på och lite om fastighetsmäklarens roll. Ju mer du vet, desto trevligare blir processen tror vi.

Viktigaste rådet tar vi först:
Känner du dig osäker eller undrar någonting? Fråga din fastighetsmäklare, så får han eller hon chansen att hjälpa dig till en positiv och rolig affär!

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Intresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Budgivning
Finns flera intressenter tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boende kostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Tilläggstjänster
Som vår kund erbjuds du skräddarsydda lösningar med produkter och tjänster av våra samarbetspartners. Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB. 300-800 kr beroende på objektets utgångspris.

Hantering av personuppgifter
Vasastansmäklarna/Stenstaden behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av Vasastansmäklarna/Stenstaden och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - Vasastansmäklarna/Stenstaden använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts.

Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
När den första formella delen med köpekontrakt etc. är klar - återstår dock en hel del jobb. Din mäklare tar hand om pappersarbetet - så att du kan ägna dig åt packning, flytt och inte minst flyttstädning, som tyvärr kan bli föremål för tvister och ovänskap mellan säljare och köpare. Med god planering och denna information undviker du konflikter och hinner dessutom göra en bra städning. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch.

Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Skulle köparen vara missnöjd med städningen finns olika utvägar. Lämpligt är att köparen genast reklamerar bristerna till säljaren så att denna kan åtgärda dessa, antingen på egen hand eller med hjälp av städfirma. Vägrar säljaren får köparen själv ta kontakt med en städfirma och ge dem uppdraget att utföra en flyttstädning. Köparen kan sedan kräva säljaren på ersättning motsvarande städfirmans kostnad.

Mindre lämpligt är att köparen städar återstoden på egen hand. Dels för att det är svårt att beräkna ersättning för eget städarbete, dels för att det i efterhand ofta är omöjligt att bedöma om städningen faktisk var otillräcklig. I och med sin egen städning har köparen undanröjt alla bevis! Bäst för köparen är i detta fall att få någon opartisk att granska städningen och skriva ett enkelt protokoll över de brister som finns.

(c) Vasastansmäklarna / Stenstaden 2017

Kontakta oss

På Stenstaden Fastighetsförmedling vet vi vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.